Auto huren voor wintersport

Wanneer u met de auto op wintersport gaat, wilt u ook genoeg ruimte. Andere jaren ging u altijd met de trein maar dit jaar wilt u met de auto die u niet hebt of die gewoon te klein is. Dan huurt u een ruime auto bij Autoverhuur Hoogeveen.

U weet dan zeker dat je genoeg ruimte hebt voor alle spullen en bent er zeker van dat u een goede auto meekrijgt.
auto-huren-wintersport-Top

Klik op een voertuig naar keuze om te reserveren

Waar moet u aan denken?

Wintersport is natuurlijk iets anders dan met de auto naar het zuiden rijden. Dan denkt u voornamelijk aan de airco die het moet doen en of de banden niet te warm kunnen worden. Zomaar een paar verschillen.

Op wintersport is het voornamelijk belangrijk dat de banden voldoen aan de voorschriften van het land waar u heen gaat. Maar ook de landen waar je doorheen rijdt zijn net zo belangrijk. Wanneer u naar Oostenrijk gaat, komt u bijna altijd door Duitsland of u moet een rare omweg maken.

In Duitsland - maar ook in Oostenrijk - moet u bijvoorbeeld altijd banden hebben voor de actuele weersomstandigheden. Dat betekent dus in winterse omstandigheden, banden die voldoen aan de voorschriften. Dit kunnen winterbanden zijn maar ook all-season banden, maar dan wel met het “M+S” symbool en de banden moeten voor 2018 zijn geproduceerd. Voor nieuwere banden geldt dat er een bergpictogram met sneeuwvlok, ook wel 'alpinesymbool' of 3PMSF op staat.

De winterbanden behoren dan tot de winteruitrusting die een auto moet hebben. Daar valt bijvoorbeeld ook onder: voldoende ruitensproeiervloeistof en goede ruitenwissers. Vraag dus altijd of de gehuurde auto geschikt is om mee te nemen naar wintersportgebieden.
auto-huren-wintersport-3PMSF
3PMSF-symbool

Verantwoordelijkheid

Wanneer de auto geen goede winteruitrusting heeft en deze betrokken raakt of verantwoordelijk is voor een ongeluk of alleen maar vertragingen, kan dat grote problemen geven. U kunt dan namelijk verantwoordelijk worden gesteld voor bijvoorbeeld de geleden schade.

Busje voor meer personen

Gaat u met vrienden op wintersport? Dan is het een optie om een personenbusje te huren. U zit dan gezellig de hele reis samen en kunt dan al plannen maken welke pistes je het eerst afgaat.

En natuurlijk zijn de kosten lager. Men deelt namelijk de kosten met elkaar. Wel zo voordelig. Maar ook dan geldt dat u wel aangeeft dat u op wintersport gaat en dat ook de het personenbusje aan de eisen moet voldoen. Ook kun u beste meerdere chauffeurs opgeven zodat er altijd iemand kan rijden mocht de chauffeur moe worden of misschien zelfs te ziek om te rijden.

Vraag naar de mogelijkheden

Reserveer direct een auto voor de wintersport of neem contact op voor meer informatie. We staan u graag te woord en adviseren u deskundig.

Gerelateerde informatie:

Andere artikelen

Wintersport aanbieding

Dit jaar hebben wij weer een leuke wintersport aanbieding.
Bekijk de voordelen en reserveer de aanbieding gemakkelijk online
door op de onderstaande afbeelding te klikken.
Bel ons
0528 - 22 02 44

Autoverhuur Hoogeveen
Plesmanstraat 89
7903 BG Hoogeveen

BTW nummer:
NL002280853B21

Openingstijden

Maandag
08:00 - 17:00 uur

Dinsdag
08:00 - 17:00 uur

Woensdag
08:00 - 17:00 uur

Donderdag
08:00 - 17:00 uur

Vrijdag
08:00 - 17:00 uur

Zaterdag
08:00 - 16:00 uur

Zondag
Gesloten


Venster sluiten

In verband met de Covid-19 uitbraak nemen wij verschillende maatregelen.

Ook introduceren wij de haal en breng service voor onze verhuur voertuigen klik hier.