← Vorige pagina
Huishoudelijke Ondersteuner
19 april 2021


Het is even voor half negen ’s morgens als ik mijn auto parkeer. Ik loop naar de voordeur die al uitnodigend op een kiertje staat voor mij. Mijn cliënt, 90 jaar en nog erg fit voor zijn leeftijd, zit aan tafel te ontbijten. Ik blijf staan voor ons vertrouwde praatje. Even vragen hoe het met meneer gaat, of er nog bijzonderheden zijn qua werkzaamheden naast de standaard werkzaamheden die ik wekelijks uitvoer, zoals onder andere stofzuigen, dweilen, afstoffen, badkamer en toiletten schoonmaken.

"Vandaag graag even de koelkast een schoonmaakbeurt en het bed moet ook verschoond worden." Dit doe ik om de week. Ik pak de emmer met schoonmaakdoekjes en begin boven met het afhalen van het beddengoed. Dit doe ik meteen in de wasmachine, zodat ik het nog voor meneer kan ophangen in de tijd dat ik hier ben. Daarna maak ik het bed op en stof ik de slaapkamer. Na zeven dagen ligt er altijd weer een nieuw laagje stof op mij te wachten. Vervolgens begin ik met het schoonmaken van de badkamer. De stofzuiger en dweil komen er nog aan te pas en als alles op de bovenverdieping weer fris en fruitig ruikt, ga ik naar beneden om de hal en wc schoon te maken.

Dan is de keuken (inclusief de afwas) aan de beurt. Meneer kookt iedere dag nog zelf zijn eten en soms staan er nog pannen en borden van de dag ervoor. Geen probleem, gezellig kletsend is de vaat zo weer schoon en opgeruimd. Ondertussen zet ik de koffiepot aan en terwijl meneer een half uur op zijn hometrainer zit, maak ik de koelkast en buitenkant van de keukenkastjes schoon.

Rond de klok van 10 uur drinken we gezellig een kopje koffie met wat lekkers erbij en kletsen we over van alles en nog wat; corona, voetbal, (klein)kinderen van meneer en mijn kinderen. Ook vul ik het boek in met mijn werkzaamheden die ik deze ochtend heb uitgevoerd. Ik hoor de wasmachine in de garage centrifugeren, de hoogste tijd om verder te gaan, want de tijd gaat altijd erg snel als het gezellig is!

De koffiepot en koffiekopjes nog even afwassen en dan ervoor zorgen dat de was aan de lijn komt. De woonkamer is best groot en die doe ik vaak in gedeeltes, maar wekelijks de vensterbanken, tafels, kasten even afstoffen en dan tot slot de stofzuiger en dweil erdoor. Als laatste loop ik nog naar boven om de matjes in de badkamer weer op hun vertrouwde plek te leggen en kijk nog even in het rond of ik niks vergeten ben.

Vaak is het dan al 11 uur geweest, maar als het zo gezellig is en je jezelf welkom en nuttig voelt, maak ik me daar totaal niet druk om!

Uitgezwaaid bij de voordeur en bedankt worden voor alles en elkaar een fijne week wensend, rijd ik naar huis. Daar wacht onze puppy op mij die erg graag een wandeling wil maken. Daarna nog even lunchen en om 13 uur mag ik nog twee uurtjes naar een ander huis, waar ik mij ook altijd erg welkom voel.Draait om mensen.

"Bij Beter Thuis Wonen ligt de focus op de mensen zelf,
op hun veerkracht en wat belangrijk is in hun leven,
zodat zij de regie in eigen handen houden.”

Edwin Beekman, Bestuurder


Lees onze Privacyverklaring