← Vorige pagina
Wedstrijdverslag WVV - VV de Weide
22 mei 2023

De Weide houdt zicht op nacompetitie voor promotie

WINSCHOTEN – De Weide 1 maakte aan het begin van de ene laatste speeldag nog een kleine kans op nacompetitie voor promotie. Er moest om te beginnen dan wel gewonnen worden van WVV uit Winschoten, dat nog strijdt tegen nacompetitie voor degradatie. Daarnaast moest Vitesse ‘63 in de laatste wedstrijden punten laten liggen. Alles waar de groenwitte formatie vooraf op hoopte deze zaterdag werd werkelijkheid; zelf werd er knap gewonnen met 0-4 van WVV en Vitesse ’63 wist niet te winnen van DKB.

Waar de Weide vooral een fel en aanvallende thuisploeg had verwacht, bleek dit toch anders. Na enkele speldenprikjes over en weer, was het Greving die de Weide in minuut 19 op een 0-1 voorsprong schoot. Na een schitterende solo van Koekoek, waarbij hij meerdere spelers achter zich liet, gaf hij de bal op een presenteerblaadje aan Greving, die vervolgens van dichtbij gemakkelijk kon binnenschieten. Trainer Beek had vandaag een basisplek ingeruimd voor spits Kikkert en die wist dit vertrouwen terug te betalen met twee doelpunten. Eerst was het in minuut 35 raak, waar Kikkert in tweede instantie de bal over de lijn frommelde, vervolgens bekroonde hij zijn basisplaats met de 0-3 vlak voor rust. Wederom was het hierbij Koekoek die uitstekend voorwerk leverde en Kikkert de kans gunde. Deze kapte handig zijn tegenstander uit en tekende zo voor zijn tweede goal van dit seizoen.

De tweede helft leverde weinig enerverende momenten op, alhoewel keeper ten Hoorn Boer zich onderscheidde met twee knappe reddingen. Wegens blessures en afwezigen in de selectie, zaten vandaag ook derde elftal spelers T. Buining en Wolting op de bank.. Tien minuten voor het einde bracht Beek deze jongens in het veld. Dat deze routiniers, nog steeds een balletje konden raken werd snel duidelijk. In minuut 84 legde Wolting aan voor een vrije bal zo’n 20 meter van de goal, om deze vervolgens hard binnen te schieten voor de 0-4. Buining zag in de laatste secondes zijn corner net overgetikt worden over de deklat.

Zo wordt er dus overtuigend met 0-4 gewonnen in Winschoten en doet het nog steeds mee voor een plek in de nacompetitie voor promotie. Hierbij zal er dus in de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen moeten worden van het al gedegradeerde Hollandscheveld. Daarnaast is het nog afhankelijk van het resultaat van Vitesse ’63 tegen SJS. De Weide heeft dus nog voldoende om voor te spelen volgend weekend.