← Vorige pagina
Wedstrijdverslag VV de Weide - VV Hollandscheveld
29 mei 2023

In de laatste wedstijd van het seizoen maakten de Groenwitten nog een kans om de derde periodetitel te winnen en zodoende een ticket te bemachtigen voor de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Hiervoor moest het zelf van het al gedegradeerde Hollandscheveld winnen en moest Vitesse ’63 punten verspelen tegen SJS. Ondanks het feit dat de Weide haar eigen wedstrijd wist te winnen, won ook Vitesse haar wedstrijd en pakten zij de derde periodetitel.

De Weide had nog iets om voor te spelen en dat probeerde de ploeg van trainer Beek ook uit te stralen door vroeg druk te zetten op de verdediging van Hollandscheveld. Helaas was het spel aan de bal onnauwkeurig en traag waardoor de Groenwitten het de buren uit Hollandscheveld in de beginfase van de wedstrijd niet moeilijk konden maken. Na een kwartier begon het meer te lopen bij de Weide en betaalde het vele balbezit zich ook uit in dreigende momenten. Uiteindelijk werd in de 19e minuut de score geopend door J. Blankestijn. Uit een voorzet van Koekoek genoot hij alle vrijheid en kon hij simpel binnenschieten. De 2-0 en de 3-0 waren bijna identiek van aard. Twee maal was Coulier de aangever met een mooie voorzet en twee maal was Dekker de afmaker door de bal in het doel te koppen.

De tweede helft was er één om snel te vergeten. Het voetbal was erg matig en zakte bij tijd en wijlen door de ondergrens. Hollandscheveld scoorde vlak na rust nog wel de 3-1. Een aanvaller brak door de verdediging van de Groenwitten en schoot hard op de paal. De bal kaatste terug tegen de rug van Ten Hoorn Boer waardoor de bal onfortuinlijk in het doel rolde. Hollandscheveld deed wel haar best om nog wat te creëren, maar kon geen vuist maken. Hierdoor ging de gezapige tweede helft zonder noemenswaardige momenten als een nachtkaars uit. Aan het eind van de wedstrijd was er nog wel een publiekswissel voor Coulier. Hij hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Zodoende speelde hij gister zijn laatste wedstrijd voor de club. Coulier ontving een meer dan verdiende staande ovatie en kan terugkijken op zeven mooie seizoenen bij de Groenwitten.

De Weide eindigt de competitie met een verdienstelijke vijfde plek op de ranglijst. Een mooi resultaat gezien de moeilijke start van de competitie.