← Vorige pagina
Wedstrijdverslag VV de Weide - CSVC
13 mei 2023

In een doelpuntrijke wedstrijd heeft de Weide verdiend van CSVC gewonnen. Sjors Pieter Greving was de grote man, hij nam drie goals voor zijn rekening en kreeg zodoende de wedstrijdbal na het laatste fluitsignaal.

Bij aanvang van de competitie hebben de ploegen onderling overlegd om de thuiswedstrijden om te draaien. Zodoende was de Weide de thuisspelende ploeg in Coevorden.

De vorige ontmoeting met de ploeg uit de vestingstad eindigde in een 2-4 overwinning voor de Weide. De Groenwitte formatie is uitgespeeld in de competitie, desalniettemin wil het wel graag de vijfde plek behouden. CSVC daarentegen heeft nog alles om voor te spelen, zij proberen namelijk directe degradatie te ontlopen. De ploeg van trainer Beek kon daarom een strijdend CSVC verwachten.

In een warm en zonnig Coevorden gaf arbiter Zijl om 14:30 uur het startsignaal voor de aftrap. Twee minuten later kon opnieuw worden afgetrapt. Greving had namelijk zijn eerste van de middag al in het netje liggen. Na een ingooi van Tiggelaar liet Luchtenberg de bal subtiel langs zich heen gaan, waardoor Greving van zijn snelheid gebruik maakte en oog in oog met de keeper van CSVC de bal simpel kon binnenschieten. Een flitsende start voor de Groenwitten. Met name achter de verdediging van CSVC lag veel ruimte en mede door de snelheid van de buitenspelers was iedere lange bal dreigend. Echter, in de 13e minuut kreeg de Weide wel de 1-1 tegen. Een corner van de Oranjehemden werd tot doelpunt gepromoveerd en zodoende stond het weer gelijk. Van deze gelijkmaker moest de Weide even bijkomen. Het spel werd wat onnauwkeurig en er werden een paar onnodige overtredingen gemaakt rondom de eigen 16. Gelukkig herpakte de ploeg zich goed. Met name Greving was erg bedrijvig aan de linkerkant, met vooral zijn snelheid als grote wapen. Na weer een kenmerkende rush vanuit zijn kant, gaf hij een goeie voorzet die een goal verdiende. Helaas raakte Koekoek de lat en stuitte Luchtenberg in de rebound op de goalie van CSVC. Uit de daaropvolgende corner was het wel raak. Tiggelaar slingerde de bal voor en Dekker kon bij de eerste paal de 2-1 binnenkoppen. Vlak voor rust werd het ook nog 3-1. Greving ontfutselde op eigen helft de bal en kon de brommer weer aanzetten. Hierdoor liep hij als het ware in één streep door naar de goal van CSVC. De uitkomende keeper had geen kans op zijn inzet en zodoende ging de Weide rusten met een 3-1 voorsprong.

Open huis in de tweede helft

De tweede helft had bij tijd en wijlen iets weg van de NVM Open Huizen Dag. De Coevordernaren moesten natuurlijk risico nemen om de marge van twee doelpunten te verkleinen. Consequentie hiervan was wel dat de verdedigende organisatie soms ver te zoeken was. In de 47e minuut maakte Geving ook een einde aan de goede bedoelingen van de Oranjehemden. Met een droge schuiver van buiten de 16 in de korte hoek maakte hij de 4-1 en voltooide hij zijn hattrick. In de 61e minuut werd het ook nog 5-1. Hoogendoorn brak door aan de rechterkant van het veld en kon richting de goal van CSVC gaan. Hij was echter niet zelfzuchtig en tikte de bal terug op de meegelopen Blankestijn, die hierdoor simpel kon binnenschieten. Het was daarna aan de Groenwitten zelf te wijten dat er niet meer werd gescoord. Er waren genoeg kansen en nóg meer mogelijkheden om tot grote kansen te komen. Zo schoot Koekoek wederom op de lat en liet Greving zien dat hij deze middag ook kon missen door de rebound over te knallen. En even later was het nu de goalie van CSVC die als winnaar uit de strijd kwam in een één-tegen-één. In de 67e
minuut scoorden de Coevordernaren nog wel de 5-2. Wederom uit een corner. Al met al een verdiende overwinning voor de Groenwitten, waarin het de score had kunnen en misschien wel had moeten uitbreiden.

Volgende week speelt de equipe van trainer Beek uit tegen WVV uit Winschoten. Er wordt om 14:30 afgetrapt.

De blinde poule is deze week gevallen op nummer 32. Helaas hebben we geen winnaar.