← Vorige pagina
Wedstrijdverslag Vitesse '63 - VV De Weide
01 mei 2023

De Weide druipt af in Koekange. De Groenwitten kwamen nog wel op 0-1 voorsprong, maar door een dubieuze penalty vlak voor rust en een matige tweede helft werd er met 4-1 verloren.

De vorige ontmoeting met de ploeg uit Koekange eindigde in een 1-0 winstpartij voor De Weide. Door een goed resultaat te behalen in deze wedstrijd kon De Weide nog een rol van betekenis spelen in de derde periodetitel. Daarbij kon de Groenwitte formatie haar borst natmaken, Vitesse ’63 had namelijk de laatste zes wedstrijden allemaal gewonnen.

Onder een stralende zon werd er om 14:30 uur, onder toeziend oog van scheidsrechter Strampel, afgetrapt in Koekange. Op het stroperige veld was het moeilijk om een hoog baltempo te hanteren en zodoende kon De Weide moeilijk in haar gewenste spel komen. Vitesse daarentegen zocht het wat directer en probeerde sneller de aanvallers aan het werk te zetten. Met name de twee watervlugge buitenspelers waren een plaag voor de verdediging van De Weide. Zij zorgden dan ook voor een aantal dreigende momenten, maar dit leidde niet tot supergrote kansen. De Weide zette daar een paar schoten tegenover waarbij vooral de schoten van Muysson en Greving net langs de verkeerde kant van de paal gingen. In de 28e minuut was het wel raak voor de Groenwitten. De verdediging van De Weide maakte een aanval van Vitesse onschadelijk waarop De Weide op haar beurt de aanval kon zoeken. De bal belandde bij Muysson die met een mooie steekpass Greving diep stuurde. Zoals zo vaak was Greving veel sneller dan zijn directe tegenstander en kon zo richting de goal van Vitesse. Met een droge knal in de korte hoek maakte hij de 0-1. Lange tijd leek dit ook de ruststand te worden totdat Vitesse vlak voor rust een penalty kreeg. De Weide nam een doeltrap die lang werd getrapt en opeens volgde er een fluitsignaal. Er zou een overtreding zijn gemaakt op de spits van Vitesse, maar aangezien je je als aanvaller niet mag begeven in de 16-meter tijdens een doeltrap was de beslissing van scheidsrechter Strampel om de bal op de stip te leggen uiterst merkwaardig. Van den Berg ging achter de bal staan en schoot de 1-1 binnen. Hierdoor gingen beide teams rusten met een 1-1 stand.

De Weide geeft wedstrijd uit handen in de tweede helft

De Groenwitten begonnen sterk aan de tweede helft met nog een goede kans voor Koekoek. Helaas werd zijn schot geblokt en ging de bal net naast. Daarna was het Vitesse met twee goals in twee minuten die de wedstrijd overnam. Als eerste was er een vrije trap die door Van Dijk werd genomen. De bal was scherp aangesneden en niemand van de inlopende spelers wist eigenlijk de bal te raken en zo stuiterde de bal de goal in. Twee minuten later was het weer raak. Kuiper ontfutselde de bal en schoot van afstand knap raak. De Weide probeerde hierna nog wat te forceren, maar tot echte kansen kwam het niet meer. In de 84e minuut werd het ook nog 4-1 voor de Koekangers. Westert bediende na een mooie individuele actie, waarbij hij drie verdedigers van De Weide het nakijken gaf, zijn ploeggenoot Kuiper die zo zijn tweede goal van de middag kon bijschrijven.

Kortom een teleurstellende middag voor de Groenwitten waarin het de kans op een eventuele periodetitel verspeelde. Volgende week 6 mei speelt de ploeg van trainer Beek een oefenwedstrijd uit bij Twedo.

De blindepoule is gevallen op nummer 84. Dit betekent dat we helaas geen winnaar hebben.