← Vorige pagina
Trouwen in een kerk
27 oktober 2018


Trouwen in een kerk heeft iets romantisch, idyllisch. Maar jullie zijn allebei niet gelovig, kun je dan ook trouwen in een kerk? Ja, dat kan. Niet iedere kerk is meer in gebruikt waar ze oorspronkelijk voor bedoelt waren en worden verhuurd. Maar ook kerken die nog in gebruik zijn kun je trouwen. 

Burgelijk huwelijk in de kerk 

Hoe je het moet regelen is per gemeente verschillend. In sommige gemeenten zijn er kerken aangewezen als officieel trouwlocatie, dan is het heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar aan te geven dat jullie daar willen trouwen en natuurlijk moet de locatie dan vrij zijn.  Is dit niet het geval, dan kun je bij de gemeente vragen of hij eenmalig tot officieel trouwlocatie benoemd kan worden. Dit verschilt erg per gemeente of ze daar in mee willen gaan. En natuurlijk bij de beheerder van de kerk vragen of het mogelijk is om in de kerk te trouwen en of hij vrij is. Wil de gemeente niet meewerken, dan kun je er altijd nog voor kiezen om ceremonieel te trouwen in de kerk van jullie dromen. Je trouwt dan bijvoorbeeld 'gratis' op een moment in dezelfde week of op een ander moment. Maar de ceremonie bewaar je tot jullie trouwdag, je kunt er dan zelfs voor kiezen voor een vriend of familielid als spreker.

Trouwen voor de kerk

Wanneer je ervoor kiest om naast je burgerlijk huwelijk je huwelijk te laten bezegelen in de kerk, is dat in Nederland altijd nadat je officieel voor de wet bent getrouwd. Dit hoeft niet op dezelfde dag, maar kan ook later. Veel mensen doen dit op dezelfde dag. Wil je naast je daggasten ook je andere (avond)gasten de gelegenheid geven om bij de kerkdienst aanwezig te zijn, kies er dan voor om dit aan het begin van de avond te doen (bijvoorbeeld 19.00 uur). Wanneer je een datum hebt bepaald stem dit zo snel mogelijk af met de beheerder van de kerk, maar ook de voorganger of zij deze dag vrij zijn.

Trouwen in een kerk van de omgeving Coevorden

In de omgeving van Coevorden zijn verschillende mooie romantische kerken te vinden. Coevorden zelf maar ook in Oosterhesselen, Zweelo en Dalen vind je prachtige kerken. Bij de gemeente Coevorden kun je toestemming vragen wanneer je wilt trouwen in één van deze kerken. Maar in Gramsbergen, wat onder de gemeente Hardenberg valt, vind je een idyllisch kerkje.







Trouwringenactie is een onderdeel van Wolters Juweliers, bezoek ook onze website woltersjuweliers.nl of bezoek onze winkel in Emmen.



Wolters Juweliers Emmen
Minister Kanstraat 4
7811 GP Emmen
0591-614470
emmen@woltersjuweliers.nl

Algemene voorwaarden


Betalingsmogelijkheden: